Ooit leefde er eens in het elfenbos een heel dapper elfje, tenminste dat vond zij zelf, dit elfje was namelijk een nachtelfje en nachtelfjes bewaken ‘s avonds het elfenbos en beschermen alle andere slapende elfjes tegen wilde dieren en andere gevaren. 

De nachtelfjes zijn net wat groter dan dagelfjes en kunnen heel goed zien in het donker, andere elfjes hebben altijd een groot ontzag voor de nachtelfjes want zij zouden voor geen goud ‘s nachts buiten durven lopen. De grotere nachtelfjes gaan hier heel goed mee om en voelen zich niet beter dan de dagelfjes maar zoals je weet is er op elke regel een uitzondering en in dit geval was deze uitzondering een jong nachtelfje genaamd Schaduw. Schaduw vond zichzelf wel heel erg stoer en liet dat ook aan iedereen weten, alsof dit al niet erg genoeg was had ze ook de neiging om bange elfjes te plagen. Ze had het vooral gemunt op Yellow Star een klein boterbloemelfje, Yellow Star was  namelijk bijna overal bang voor, zelfs voor haar eigen schaduw. Daar kon ze niets aan doen want zo was ze nu eenmaal. Het gebeurde maar al te vaak dat Schaduw Yellow Star liet schrikken, en ze had er de grootste lol in als ze haar aan het huilen kon maken. 

Iedereen vond dat Schaduw wel erg gemeen was tegen 

Yellow Star , maar niemand durfe wat te zeggen, erger nog sommige elfjes deden zelfs mee met het plagen van Yellow Star, dus je kunt wel zeggen dat het voor Yellow Star niet echt fijn was als Schaduw in de buurt was. 

Het gekke was wel dat ondanks wat Schaduw ook deed      Yellow Star altijd aardig tegen haar bleef, 

De meeste elfjes dachten dat dat was omdat Yellow Star     Gewoon bang was voor Schaduw, maar dat was het niet, op de een of andere manier voelde Yellow Star aan dat er iets heel raars met Schaduw aan de hand was. 

En daarmee sloeg ze de spijker op zijn kop, Schaduw hadnamelijk een groot geheim, iets waar ze zich heel erg voor schaamde, ze was namelijk bang voor het donker, en als er iets niet kon was het wel dat een nachtelfje bang was voor het donker. 

Ze had er een kunst van gemaakt om onder alle patrouilles uit te komen die de nachtelfjes ‘s avonds liepen, Patrouilleren is het lopen van de wacht in het elfenbos, en op de een of andere manier lukte het Schaduw dus om onder die patrouilles uit te komen, waarschijnlijk ook omdat ze nog zo jong was en er niet zoveel van jonge elfjes verwacht wordt. 

Terwijl de andere nachtelfjes patrouilleerden, zat Schaduw heerlijk in haar goed verlichte huisje te lezen of te spelen. Ze lette er wel goed op dat ze haar gordijnen goed dicht deed zodat de andere nachtelfjes niet zouden zien dat er licht bij haar brandde. 

Dit ging een hele tijd goed, tot op die bewuste avond....

Het was een avond zoals alle anderen, maar er stond net wat meer wind dan Schaduw had verwacht, en op de een of andere manier kreeg de wind het voor elkaar om door een kier in haar  gordijn al haar kaarsjes uit te blazen. 

Schaduw raakte helemaal in paniek, en huilend vluchtte ze haar huisje uit. 

Gelukkig zag ze al heel snel dat er nog ergens een lichtje brandde ze zag het gele schijnsel van een lichtje dat door de blaadjes van een boterbloem kwam. 

Ze vloog zo snel als ze kon en klopte huilend aan bij de 

boterbloem van Yellow Star. Deze deed snel de deur open en Liet Schaduw snel binnen, ze zette snel een kopje kamillethee en toen Schaduw dat op had vertelde ze Yellow Star haar         grote geheim. Schaduw had gedacht dat Yellow Star ontzettend zou gaan lachen en haar voor altijd met haar geheim zou plagen, maar in plaats daarvan sloeg ze een arm om haar heen en zei oh wat erg voor je, dat is wel het ergste wat een nachtelfje kan overkomen. 

Sinds die dag Zijn Yellow Star en Schaduw de beste vriendinnen en overal waar Yellow Star is is Schaduw ook en als  o wee als iemand het in zijn hoofd haalt om Yellow Star te 

plagen, want dan wordt Schaduw heel erg boos en als Schaduw boos is, kijk dan maar uit. want vergeet niet, Schaduw is wel een Nachtelfje,