Dit is een verhaal over Luna het maan-Elfje

Heel lang geleden toen de aarde nog heel jong was en er nog geen mensen bestonden maar al wel elfjes, verscheen er op een dag een mooie ronde bal aan de hemel, deze mooie zilverkleurige bal, was als het dag was heel mooi, want dan werd ze beschenen door de zon, maar 's avonds was deze prachtige bal helemaal niet te zien.

Op een dag vroeg een klein elfje aan haar vader: "Papa zou ik naar de maan kunnen vliegen?"De papa van het elfje dacht eens diep na en zei toen: "De maan staat wel heel erg hoog, klein maan-elfje van me maar je weet niet of je er kan komen tot je het zelf geprobeerd hebt.

Het kleine maan-elfje was superenthousiast en begon een plan te maken hoe ze bij de maan zou kunnen komen. Ze vloog zo snel als ze kon naar boven en vloog steeds hoger en hoger. Toen ze buiten het laagje lucht kwam  wat om de aarde heen zat en dat wij later de dampkring hebben genoemd merkte ze ineens dat ze kon zweven, en dat het helemaal geen moeite kostte om naar de maan toe te zwemmen.

Toen ze bij de maan aankwam zag ze dat ze helemaal donker was, maar het maanelfje had een plannetje. Ze haalde een paar kaarsjes uit haar rugzakje en stak deze aan. Omdat de maan zo mooi van zilver was weerkaatste de vlammetjes van de kaarsjes in alle richtingen. Het maan-elfje plaatste al haar kaarsjes op de maan en stak ze aan.

Toen ze daar mee klaar was en ze 1 kant van de maan helemaal had volgezet met kaarsjes vloog ze snel terug naar de aarde om het resultaat van al haar werk te bekijken.

Bij haar terugkeer in het elfendorp zag ze dat hoewel het al donder was alle elfjes uit hun huisjes waren gekomen. Ze staarden met open mond naar die mooie verlichte schijf in de donkere lucht.

Na een tijdje begonnen er wat kaarsjes uit te gaan, dat waren de kaarsjes die ze het erste had aangestoken, en het leek wel of de maan steeds een stukje werd opgegeten, dit vonden de elfjes erg mooi maar ook wel een beetje eng.

Net voordat alle kaarsjes op de maan uitgedoofd waren vloog het Maan-Elfje die overigens Luna heette weer vliegensvlug naar de maan terug met een nieuwe voorraad kaarsjes. ze begon ze weer f1 voor 1 aan te steken  totdat de maan weer helemaal zichtbaar was voor de elfjes in het elfendorp.

Uiteindelijk toen het Luna klaar was met het aansteken van alle kaarsjes besloot ze om op de maan te gaan wonen, want ze werd wel heel erg moe van het op en neer gereis van  de aarde naar de maan. ze maakte voor zichzelf een kalender zodat ze precies wist wanneer ze moest beginnen met het aansteken van de kaarsjes, en ze rekende ook uit wanneer de kaarsjes uitgebrand waren en ze weer op nieuw moest beginnen.

En sinds die tijd staat de maan steeds in een andere vorm aan de hemel.

Hij begint als een klein sikkeltje, als Luna de eerste maankaarsjes heeft aangestoken en wordt steeds iets lichter en voller, totdat we een hele verlichte maan hebben.

Maar 1 keer per maand slaapt Luna 1 nachtje en is de maan helemaal donker, dit noemen de mensen Nieuwe maan.